Samsung Galaxy S7 Bemutató / Vélemény

0
387

 

Samsung Galaxy S7 Bemutató / Vélemény

 

Újabb év, újabb illesztés a Samsung Galaxy S sorozat történetében. A tavalyi s6 al sikerült odapörkölniük a saját közönségüknek amikor a Samsung feláldozta a cserélhető akkumulátor életérzését jóval szebb Unibody ház és az ezzel lehetővé váló karcsúsítás oltárán.

A fanboyok nem csak ezen kaptak agyérgörcs hanem mert ezzel egyidejűleg az új telefon számos egyéb kompromisszum mellett rosszabb akku idővel bírt  mint az S6, szóval voltak azért problémák amiket helyre kellett tenni és az egy hetes teszt időszak után úgy érzem nem csak sikerült a teszt, de szívem szerint sosem váltam volna meg az S7 től.

galaxy s7 specifikációk

A Samsung mérnökeinek sikerült a tökéletesség határát súroló készüléket.Akkor essünk is túl a száraz részleteken miatt elkezdtem ecsetelni miért is vettem magam földhöz ettől a géptől. Olyan varázsszavak azt fogok most használni mint: maradt az 5,1″ AMOLED kijelző, elől hátul Gorilla Glass védelemmel, 12 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera,  4 gigabyte ram ami egyel több mint a tavalyi modellben. 8 magos exynos cpu 4 mag 2,6 Ghz en fut,   4 mag 1,59 gigahertzen, ezek a varázsszavak azonban lényegtelenek ha az itt rejlő teljesítményt nem sikerült kiaknázni, de szerencsére nem ez a helyzet.

samsung-galaxy-s7-review-aa-3-of-20-840x

Az S7 rendkívül gyors mobil lett, amit kifejezetten élmény használni. Léteznek bizonyos mérőszámok melyek alapján elég csúnyán oda veri még az iphone 6s plust is, bár ez szerintem a minimum így fél évvel difivel. Ami szerintem sokakat fog elsőre bosszantani az a telefon külseje, nem azért mert csúnya vagy ilyesmi, hanem mert megszólalásig ugyanaz mint az s6, ha egymás mellé téve őket kemény dió lenne megkülönböztetni a kettőt egymástól ami szar ügy mindazok számára akik pusztán hercegésből terveznek beruházni a telefonba. Mindenki más számára pedig megnyugtató lehet, hogy a Samsung Galaxz s7 tovább viszi az s6 elegáns íveit és semmilyen mértékben nem örökölte meg az edge irritáló bevágásait. És a kamera is mostmár áldásosan belesimul a hátlap síkjába így nem fog emiatt billegni a telefonom használat közben.

galaxy s7 kamera

A borítás egyúttal egy méterig vízálló is, ami újdonság lehet az s6 után de ismerős az s5 ből, bár továbbra sem tudom elképzelni az élethelyzetet amikor a méregdrága telefonom teljesen véletlenül 1 méter mély medencében  landom. Ellenben a portok száma továbbra sem lett több mint tavaly volt egyébként ha már szóba kerültek a portok igen csúnyán meg fogtok lepődni hogy a samsung s7 be nem került be az usb type c csatlakozó, úgyhogy a villámgyors töltést és a közben történő adatforgalmat ismételten elfelejthetjük.


Egyfelől azért hozzátenném hogy a telefon töltése így is meglepően gyors lett amit nem tudom minek köszönhet az S7 de egyáltalán nem éreztem a type C port hiányát. Másfelől azért ezek után kiváncsi lennék hogy mennyi idő alatt töltődik fel egy fejlettebb csatlakozóval. Az előlap helyet kapott egyetlen gomb egyben ujjlenyomat érzékelős is úgyhogy már ezzel is bejelentkezhet ünk és azonosít hagyjuk magunkat, itt azért érdemes figyelni, előfordulhat hogy  többedik nekifutásra fog csak sikerülni az azonosítás.

A minden évben egyre vékonyabbá váló telefonok sorát az s7 a most megtörik ugyanis egy leheletnyit vastagabb az s6 nál amit valószínűleg annak köszönhető visszakapta az sd kártya olvasás amire szükség is lesz tekintve jössz s7 32 gigabájtos belső memóriával érkezett, ez fix. Nincs nagyobb hátterű model, szóval az sd kártya hasznos lesz (ez a jó hír), a rossz hogy ezzel rengeteg macerát is a nyakunkba veszünk. Mi ugyan nem próbáltuk ki de a samsung elég komoly követelményeket támaszt a kompatibilis kártyákkal szemben, az android nyitott rendszerének köszönhetően lehet bizonyos mértékig ezzel trükközni de minden frissítésnél fennáll a veszélye hogy ezek a beállítások elszállnak.

Ha  már a visszalépéseknél tartunk az Samsung Galaxz s7 16 megapixeles kameráját egy 12 es váltotta ám mivel a rendszer mögötti szenzor ugyanolyan érzékeny mint volt, így például a sötétben készült fotók sokkal jobban néznek ki mint korábban. Kipróbáltam, tényleg besza behu a végeredmény, még auto módban és a profik tovább bűvészkedhetnek az iso érzékenységgel, a záridővel és a többivel.

Az S7 egy jó adag belső szoftverrel érkezik, ezek egy része szokásos androidos app mások pedig például microsoft szoftverek. Korábban már beszéltem róla hogy a Samsung Galaxy S7 elég durva teljesítményre képes, ami érthető is hiszen ezt már VR képes telefonként hirdetik, ez nem csak az elhajtott játékok minőségén fog látszani,de az újonnan megjelent GameLauncheren is, amiben jelenet fotót készíthetünk vagy akár 1080p minőségű videót a játékunkról. Aki készített már videojátékbolt full hd minőségű felvételt tudja mennyire le tudja terhelni a pc t, jelenleg pedig ez a funkció már a mobil telefonon is elérhető remek minőségbe!

Bemutatkozik az always on funkció is szabad fordításban úgy értelmezhető, hogy na viszlát kikapcsolt állapot, sosem fogjuk a fekete képernyőt bámulni mindig kint lesz valami, aminek az információ tartalmát és hátterét mi adhatjuk meg.Igazából jó lépés és mivel nem igényel jelentősebb akkuáldozatot, kifejezetten örültem neki.

A telefonom másik rettenetesen büntető funkciója, a 4k képes kamera erről már beszéltem a fotó alkalmával de videót rögzíteni ennyire kényes élmény még sosem volt. Lassított felvétel a margitszigeten? Feltolja frame rate at 240e és olyan lassított felvételt fogtok kapni hogy ez van ami elképesztő! A másik amitől teljesen elhültem, a kézremegés szűrés! Egymás között szólva engem ez megvett kilóra, a felvétel még monitoron sem tűnik butitott telefonos minőségének, bár a színkezelése az s7 nek továbbra is elmarad egy dslr étől.

Azzal azonban vitatkoznék hogy az S7 akku ideje intenzív használat mellett is kibír egy napot, a másfél órás telefon forgatás alatt elég intenzív használatnak volt kitéve és sikerült vagy 30 százalékot lezabálni az akkujából ami ugyan bőségesen kihúzta azt az időt, de ha hasonlóan telt volna az egész nap, nagy eséllyel estére már le merült volna. Ellenben készenléti csak telefonálok max netezek módban teljesen helytálló az egy töltéssel egy napot állítás. Mostmár csak a hő elvezetéssel  kellene kezdjenek valamit a samsung mérnökei, mert számomra érthetetlen pillanatokban például félretett állapotban képes a telefon aggasztóan felmelegedni. Az S7 a samsung jelenlegi legjobb telefonja, élmény használi, élmény ránézni, kézbe fogni, elegáns és élmény filmezni vele. Az ember bátran veszi elő az utcán mert minden sarkáról minőségi munka árulkodik. Egyedül a VR funkciót nem sikerült kipróbálni, de minden benne rejlő lehetőség ellenére is erősen kétlem hogy egy htc VIVE értékű minőséget nyújtana. Ebben a kategóriában ezért az árért szerintem várakozáson felüli élmény a Samsung Galaxy S7. Igen súlyos technológiai kinyilatkoztatás arról mire lehet képes a telefonom 2016 ban

Használd a ← → gombokat a böngészéshez!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here