Trónok Harca – 5 különbség a könyv és a sorozat között

0
778

Trónok Harca – 5 különbség a könyv és a sorozat között

 1. A Vörös Nász: A könyvben Robb felesége Jeyne Westerling nem vesz részt az esküvőn. A könyv szerint próbálkoztak az utódnemzéssel, sikertelenül. A Vörös Nász után a Vas szülöttei veszik át a hatalmat Westerling felett, a lányt pedig két évig őrzik, nehogy utódot hozzon világra a Stark család számára. A sorozatban Robb felesége Talisa Maegyr már állapotosan vesz részt az esküvőn, és őt is megölik.
  red wedding
 2. Hamis Arya/Sansa/Ramsey Bolton: A könyvben Sansa egyik barátnője, Jeyne Poole a Lannisterek áldozatául esik, őt használják a Boltonokkal való szövetség biztosítására. Az állítják róla, hogy ő Arya Stark, és hozzáadják Ramsey Boltonhoz. Ő jól tudja, hogy az a lány nem az igazi Arya, de toronyba zárja, és kínozza, mikor kedve tartja. Később Jeyne Theonnal és Mance Rayderrel szökik meg a fogságból. A sorozatban Sansát adják hozzá Ramsey-hez, a lány pedig később csak Theonnal szökik meg.
 3. Mance Rayder sorsa: A könyvben Stannis ki akarja végeztetni Raydert, de Melisandre segítségével kibújik a kivégzés alól és elhatározza, hogy megmenti Jeyne-t, akiről azt hiszi, Arya. A küldetés sikeres volt ugyan, de egy Ramseytől Jonnak írt levélben az áll, hogy Mance-t túszul ejtették.
  jorah and daenerys
 4. Jorah kapcsolata Daenerysszel: Ser Jorah mind a könyvben, mind a sorozatban szerelmes Daenerysbe. A könyvben viszont sokkal rámenősebb: megkéri a kezét, megpróbálja megcsókolni. A királynő azonban minden alkalommal visszautasítja, akárcsak a sorozatban. Mégegy különbség, hogy a könyvben, miután kiderül, hogy a Lannisterek kéme, Daenerys kész neki megbocsátani, miután túlélt egy veszélyes meereeni küldetést, de Jorah ellenségesen viselkedik, így a lány mégis száműzi. A sorozatban, miután kiderül árulása, Daenerys rögtön száműzi Joraht.
  tyrion meereen 2
 5. Tyrion útja Meereenbe: Mikor Tyrion elhagyja Királyvárat, Varys nem tart vele. Ehelyett sok más útitársa van, köztük két ember: Griff, és Ifjabb Griff. Utóbbiről később kiderül, hogy Aegon Targaryen, Rhaegar fia, vagyis Daenerys unokaöccse. Tyrion meggyőzi, hogy forduljon el a királynőtől, és inkább maga támadja meg Királyvárat egy kisebb sereggel. A sorozatban semmi jel nem utal arra, hogy találkozhattunk volna Aegonnal, és valószínűleg ez így is marad, ha a rendezők nem akarják még bonyolultabbá tenni a történetszálakat.
Használd a ← → gombokat a böngészéshez!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here