Trónok harca 6. évad 8. rész – Hol is vagyunk most?

0
2400

Trónok harca 6. évad 8. rész - Hol is vagyunk most?

Az évadkezdés óta - április 24. - már hozzászokhattunk volna ahhoz, hogy az események kissé lelassultak, és mindent úgy húznak, mint a rétestésztát. Kissé olyan, mintha már nem akarnák kidolgozni a szálakat, mintha már ők is unnák ezt a halogatást, éppen ezért a legutóbbi Trónok Harca részben több szálon is felmerülhetett néhány kérdés a nézőkben.

 

Trónok harca 6. évad 8.rész

 

Lássuk csak, mi is történt a számunkra eheti Trónok harca 6. évad 8. rész ben - hiszen hozzánk csak hétfőnként érkezik a felirat. Kezdődött minden azzal, hogy a mis kis Aryánk Daru asszonyhoz menekült segítségért, miután a Nevenincs lány leszúrta. Itt rögtön megdőlt az a teória, ami igen népszerű volt a nézők körében - bár így csak egy hétig - miszerint az az Arya valójában Jaqen H'ghar volt, s a lány saját felettesét szúrta le. Valóban epic lett volna látni a gonosz fruska arcát, mikor kiderül az igazság, de az írók máshogy szőtték a történet szálait.

Trónok Harca 6. évad 8. részTrónok Harca 6. évad 8. rész

Azt azonban a kamera már nem mutatta, ahogy Arya végez a lánnyal, pedig szerintünk mindenki szívesen látta volna, ahogy megöli örökös kínzóját. De a rendezők ezt szépen kihagyták, s már csak az eredményt tárták szemünk elé. Egyébként ezzel a kihagyással végig sejteni lehetett, hogy Arya kerekedett felül. Tipikus filmes "trükk". Mi már nem dőlünk be nekik.

A másik érdekes és várva várt pillanat Jamie és Brienne találkozása volt, ami sajnos nem tartott sokáig, és a köztük lévő kapcsolat sem vert magának mélyebb gyökereket. Habár Brienne-t a rajongók által alkotott képeken Tormunddal látjuk legtöbbször, nem felejtettük el a tényt, hogy Brienne szerelmes Jamie-be - és ezt a kettőjük között lévő kellemetlen magasságkülönbség ténye sem változtatja meg. Ebben a Trónok harca 6. évad 8. rész ben a Fekete Hal halálát már csak hírből tudjuk, ezt a szálat sem mutatták meg nekünk a rendezők.

Ami furcsa, hogy Bronnról és Sansáékról semmi hír. Úgy látszik, fontosabbnak tartották végre Aryát talpra állítani és Sandor Clegane-nek apránként emberi alakot adni. Azt viszont továbbra sem tudjuk, hogy Westerosban mit szerencsétlenkedik mindenki. Margery nem hódolt be valójában a Főverébnek. Ám akkor az a kérdés, hogy miért nem lép szövetségre Cercei-vel, hiszen most tulajdonképpen ugyanaz az érdekük. Hozzá kell tenni, hogy ebben a Trónok harca 6. évad 8. rész ben Margery sem jelent meg, pedig férje-királya fontos döntést hozott testvére ügyében.

Nem tudtunk meg továbbá semmit Theon és nővére flottájáról vagy Ser Jorah-ról, bár szegény az utóbbi időben mellékszereplővé avanzsált.

Tulajdonképpen ezután a Trónok harca 6. évad 8. rész után sem tudunk semmit azon kívül, hogy Cercei az erőszakot választotta, de ezt már az évadnyitó előtt is tudtuk az előzetesekből. A Trónok harca 6. évad 8. rész végén Daenerys is megjelent a vásznon, viszont ez nem sokat segít azon a tényen, hogy szétkatapultozzák a városát. Arról szó sem esett, hogy a városlakókkal mi történik, miközben a hatalmas piramisban mindössze maximum 20-an lehettek - katonákkal együtt. A logikát nem értjük, de elfogadjuk, mert végre megérkezett az elveszett királynő.

A Trónok harca 6. évad 8. rész itt ér véget és most sem ad sok választ nekünk. Nem ad választ például arra a teóriára sem, hogy Tyrion valójában egy Targaryen. Sokan meg például minden áron össze akarják borolnálni Jont Daenerysszel, technikailag ez eddig lehetetlen, de hát ki érti már ezt. Sansa viszont biztosan nem fog meghalni ebben az évadban, hiszen a színésznő elszólta magát a sajtósoknak, így őmiatta nem aggódunk. A lényeg továbbra is az, hogy türelmesnek kell lennünk és valahogy nem felháborodnunk, ha a félévadzáró (június 26.) nem olyan lesz, mint vártuk. De addig is "Valar Morghulis!".

 

[sociallocker id=1163]Rész Megtekintése[/sociallocker]

Használd a ← → gombokat a böngészéshez!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here