Trónok harca 6. évad – Mire készül Cercei?

0
1331

Trónok harca 6. évad  - Mire készül Cercei?

Cercei-t úgy ismerhetik a nézők az előző 5 évadból, mint az anyát, aki bármit megtesz a gyerekeiért, és kész ölni is azért, hogy visszaszerezze őket. Namármost.. az utóbbi részekben igen visszafogta magát ahhoz képest, amiket vele műveltek. Vagy mégsem?

Tronok Harca 6. evad 9. resz

Újabb teóriák születtek arról, hogy vajon meddig bírja a megszégyenített exkirálynő - és lassan már exanyuka - mikor csap oda ellenségeinek és torkollik véres küzdelembe bosszúja. Az legutóbbi

Trónok harca 6. évad

részben elcsíphettünk egy rejtélyes beszélgetést Cercei és Qyburn mester között, mely így hangzott:

"- Felség. A régi híresztelés, amit említettél. A kismadaraim kivizsgálták.

- Pletyka volt, vagy van több is?

- Több. Sokkal több."

Egyelőre fogalmunk sincs, hogy vajon mit tervezhet Cercei, továbbra is csak találgatni tudunk. Ám a fanatikus rajongók ismét előálltak valami egészen logikus magyarázattal. Korábbi részekben láthattunk egy látomást Bran művészi értékű képességei jóvoltából. Ebben a látomásban láthattuk az utolsó Targaryen királyt, Aeryst és a híres futótűz készítését. Aerys egyik utolsó elborult ötlete az volt, hogy tetemes mennyiségű futótüzet állíttatott elő piromantáival, s terve az volt, hogy feléveti Királyvárat. Itt lépett közbe Jamie Lannister, aki megölte Aeryst ezzel megszerezve a Királyölő címet.

Tronok Harca 6. evad 9. resz

Született azonban egy olyan teória is, mely szerint Bran a jövőből rávargolt Aerysre, ahogyan Hodorral is tette, s Aerys - Hodorhoz hasonlóan - agykárosodása következtében hajtogatta folyton azt, hogy "Mindent el kell égetni!". Jamie ezt nem tudhatta, s ezért ölte meg.

Ám a látomásban a futótűz a vár alatt elnyúló járatokban terjedt el, így jó okunk van azt feltételezni, hogy azok a képek nem a múltból, hanem a jövőből származnak. Hiszen mikor Cercei legyártatta a futótüzet a Stannis Baratheon elleni harchoz, azt a váron kívül, a Fekete vízen használták fel a csatahajók ellen, de véletlenül sem a vár alatt. Vajon Cercei tudomást szerzett Aerys király titkos futótűzzel teli raktáráról és ki akarja füstölni a verebet? Valóban képes lenne erre, kockáztatva utolsó gyermeke, Tommen életét?

Ti mit gondoltok?

 

 

Használd a ← → gombokat a böngészéshez!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here