Trónok Harca – Meghalt a kedvenc pszichopatánk, jöhet az új

0
1533

Trónok Harca - Meghalt a kedvenc pszichopatánk, jöhet az új

Ramsay Bolton elnyerte méltó büntetését a Trónok Harca legutóbbi részében. Habár az egyik legjobban megírt szereplőnek tartjuk, nem biztos, hogy tovább bírtuk volna nézni, ahogy kínozza az embereket.

A Jon Snow és Ramsay Bolton közötti csatajelenet tette ki az epizód nagy részét, így igazából senkiről nem tudtunk meg semmit, Daenerys kivételével, akit az első percekben láthattunk hatalmas sárkányaival, megfélemlítve a mestereket és szövetséget kötve a Vas-szigetek szülötteivel, Theonnal és Yarával.

battle of bastards daenery and yara

Ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor kimondjuk, hogy Jon Snow nem nyert volna csatát Sansa nélkül, akinek egyébként nagyon is igaza volt abban, hogy Ramsay az, aki csapdát állít, és valószínűleg Rickont sem fogja sokáig élni hagyni. Éééés ez így is lett. Ramsay jól fel..khm..húzta Jon agyát, mikor éppen azelőtt lőtte le öccsét, hogy Jon megmenthette volna. Szép. Sansa megmondta. És mindenki tudja, hogy Ramsay egy pszichopata, ergo nem érez bűntudatot, bármit is követ el. És ő így teljesen jól elvan. Zero empátia. Csodálatos.

battle of bastards jon

Jon meg A gyűrűk ura módjára egyedül szaladt neki a Bolton-seregnek, ami nem, cseppet sem volt ciki. Igazából azt sem tudta, hol van. Mindig majdnem meghalt, aztán mindig mégsem. A rendezők szeretnek játszani a nézők idegeivel, de egyébként meg igen jól aprították az embereket és a lovakat. Mi sem igazán tudtuk, hol vagyunk.

Battle-of-bastards1

Ramsay pajzsos-bekerítős hadművelete viszont egy zseniális lépés volt, abban a pillanatban valahogy mégis őt szerettük, de csak egy nagyon kis ideig. De elismerjük: elmés egy ötlet volt, és igazából csak Sansán múlott, hogy nem vesztek oda mind. Kisujj pedig, becsületes nevén Petyr Baelish éppen jókor jött, egyetlen főszereplőt sem vesztettünk természetesen. A következő rész előzetese pedig sejttet valamit Petyr és Sansa között. A tábor megoszló.

battle of bastards petyr and sansa

A végén pedig Sansa felfalatja Ramsay-t a hét napja éheztetett kutyáival, aminek szintén nagyon örültünk. Egy érdekesség egyébként, hogy a Ramsay Boltont játszó színész, Iwan Rheon eredetileg Jon Snow szerepére pályázott, de aztán valahogy mégis a Bolton fattyú szerepénél kötött ki. Szerintünk jobban is állt neki.

Hát, érdekes rész volt és az előzetes szerint a következő még érdekesebb lesz. Mi már nagyon várjuk 🙂

Használd a ← → gombokat a böngészéshez!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here