A MÁSOK 1. RÉSZ – TRÓNOK HARCA

0
1929
Trónok Harca Mások 1. rész
Trónok Harca Mások 1. rész

 

A MÁSOK 1. RÉSZ - TRÓNOK HARCA

Megjelenésük:

Teljesen humanoid kinézetük van mégis nagyban különböznek az embertől. Magasabbak, hosszú fehér hajuk illetve fehér szakálluk van. Bőrük halványszürke, ráncos és mumifikálódott kinézetük ellenére elég termetesek. Sokkal erősebbek az embernél és még a legnagyobb embereket is képesek egy csapással legyőzni. Legfigyelemre méltóbb jellemvonásuk a ragyogó kék szemük.

Létezik egy második típusa a Másoknak, amelyek uralkodó vagy pedig papi kasztot képeznek közöttük. Számuk ismeretlen és azonnal megkülönböztethetők a fejük körül elhelyezkedő jeges szarvakból, ami egy jégkoronához hasonlít. Ismeretlen anyagból készült fekete páncélt viselnek. Éj király szolgálatában állnak, aki a teljhatalmú vezetőjük és az első ismert Más. Az Éjkirály hatalma oly nagy, hogy hétköznapi embereket képes Mássá változtatni és szolgálatába állítani, mint ahogy Craster utolsó fiával is tette egy puszta érintéssel. Halottakat is fel tud éleszteni.

 

A Mások 1. rész - Trónok Harca

Erejük:

Mágikus kapcsolatban állnak a jéggel és a hideggel. Érkezésüket általában hóviharok és gyors lehülés jelzi és bármit megtudnak fagyasztani, amihez hozzáérnek. A mások kardot illetve egyedi jégkristályokból készült lándzsát használnak a harcban.
Egyik leghalálosabb képességük az újraélesztés, amivel képesek döglött állatokat is feléleszteni és irányításuk alá vonni, mint például a csont lovaikat, viszont nem képesek olyan holtat feléleszteni, aki tűzhalált halt. Feltámasztott lények csak tűzzel pusztíthatók el vagy ha darabokra zúzzák Valíryai acéllal. Csak az Éjkirálynak áll hatalmában embereket átváltoztatni.

A legenda szerint a Skroth nyelvet beszélik, aminek olyan a hangzása, mintha repedne a jég. Melisandre a vörös boszorkány szerint a Mások a Nagy Más istenség szolgái, ami a sötétség, a jég és a halál istene, ki össze van zárva és örök háborúra van kárhoztatva R'hllor-ral a fény, a tűz és az élet istenével.

Gyengéjük:

Egyetlen ismert gyengeségük a sárkányüvegből vagy Valíryai acélból készült fegyver. A sárkánykő a Más testéhez érve elkezdi jéggé fagyasztani a testet, amivel óriási fájdalmat lehet okozni. A fagyást követően elkezd darabokra hullani a test, amíg nem marad belőle semmi, csak por. A Valíryai acél is hasonló hatással bír, de sokkal gyorsabb. Egy szimpla vágás elég, hogy végezzen velük illetve a penge képes arra, hogy a Mások fegyverét elhárítsa míg egy hétköznapi acél kard beletörne.

Használd a ← → gombokat a böngészéshez!
MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here