Attack on Titan játék bemutató és vélemény

Az olyan otakuknak mint én kiemelkedően nagy örömet okozott, mikor meg tudtuk hogy az Omega Force jóvoltából kapunk idén egy igazi Attack on Titan játékot! Azért mondom hogy igazi, mert idáig is jelen volt az AoT Tribute game, ami nem csak hogy “pótolta” a rést a piacon, de többjátékos módban kifejezetten kimagasló játékélmény nyújtott a ranjongóknak. Viszont mostmár itt az A.O.T. Wings of Freedom ígyhát újra Eren bőrébe bujhatunk hogy akàr emberi formában, akár – spoiler- Titan Alakban szabdaljuk a bamba óriásokat 🙂

Attack on Titan: Wings of Freedom

Attack on Titan Játék BemutatóNos igen, megérkezett az Attack on Titan: Wings of Freedom PC-re Angolul (ugyanis tudni kell azt, hogy ez a játék Japánban már rég megjelent, az ottaniak már biztos rég megunták)
és ha pár szóban kellene jellemeznem azt mondanám hogy: “fogjuk rá hogy jó”.

Vélemény

Már a játék első indítása előtt fontos tudni pár dolog, illetve megoldásokat a lehetséges problémákra megtaláljátok majd ugyanitt a weboldalunkon.
Hogy miért kellett ezt leírni előre?

Hát ezért:
-a játék játszhatatlan billentyűzettel és az egér nem működik játék közben (Mivel ez PC változata az Attack on Titan játéknak ez nem is meglepő)
-Mikasa szerintem sokkal szebb az animében
-kontrollerrel élvezhető, de az irányításban van kivetni való, pl a kamera forgatása meglehetősen kényelmetlen. hisz a melette lévő X gombbal kapaszkodunk
-sok sok probléma a controller supporttal: Ha Xbox 360 kontrollert szeretnél használni a járékhoz, akkor mindenképp használd az Xinput nevű programot az alábbi konfigurációval:

attack on titan játék probléma kontroller

Ez megoldja  a kamera forgást illetve a felcserélődött gombok problémáját is!

Amennyiben az Attack on Titan: Wings of Freedom összeomlási problémával találkozol, akkor csak annyit kell tenned hogy rákényszeríted a laptopod/géped hogy a beépített videó kártya helyett az adott AMD/Nvidia beállításokban. Ha segítségre van szükségetek benne, kérlek írjatok a facebook oldalunkon üzenetet, majd mi segítünk! 🙂

Attack on Titan Játék Bemutató

Mindazok után, hogy én is csaknem 2 órát szenvedtem hogy rábírjam a játékot a megfelelő működésre, el kell mondanom hogy megérte! Azok, akik ismerik az Animét, pont azért fogják szeretni ezt a játékot, mert beleélhetik teljesen magukat az óriáspüfölésbe, azok akik még nem ismerik az Attack on Titan történetét, azok kezdjenek az Attack mode ban, ugyanis ott a teljes animé sztoriját elmesélő kampány remekül átadja az érzést, amiért úgy érezzük, hogy személyes küldetésünk elpusztítani az összes óriást!

 

A játék egy idő után kissé repetitive lesz, de ezt minden küldetésben ellensúlyozza változatos elemekkel, feladatokkal, karakterekkel. 

vér és óriásmészárlás

A játék indulásánál a játék feltesz 2 kérdést:

  1. Szeretnél Easy mode on játszani – nos ezt még alkalmi gamereknek sem ajánlanám, mert ez annyira könnyűvé teszi a játékot, hogy szó szerint nem lesz benne semmi kihívás, ha viszont csak az Attack on Titan játék történetére van kiváncsi akkor ezzel a móddal gyorsan végigtolhatod a játékot
  2. Gore vagy nem Gore? Azaz szeretnéd kikapcsolni a véres jeleneteket? Ez azt hiszem önmagáért beszél. Nem tudom hogy ki engedné meg pl a kiskorú gyerekének hogy ezzel játsszon, illetve hogy ilyet nézzen, de azt hiszem a gore mentes üzemmódot nekük szánták talán? :/

Maga a játék története Zseniális, csakúgy mint az anime verziója, sőt az online játékmód is hatalmas mókának igérkezik, főleg ha pár baráttal játszol!

TL;DR azaz Összesítés

+    Ha szereted az animét ezt is fogod
+    Nagyon jó buli haverokkal
+/- Véres mint egy Tarantino Film
–     Még bugos
–     Érződik hogy konzol adaptáció
–     Drága – ez minden bizonnyal változik, illetve IDE KATTINTVA olcsóbban hozzájuttok az Attack on Titan játékhoz.

Értékelés: 7/10
Otaku értékelés: 9/10

Az Otaku értékelés szerintem helytálló, mert pl a legjobb Anime játékoknak is pl. Naruto, borzalmasan unalmas a sztorijuk, ez viszont kiemelkedik ezen a téren. ezért szerintem 9/10!
Egy kis kedvcsináló:

Ti próbáltátok már? Mi a véleményetek? Írjátok meg kommentben! 🙂

Ja és még annyi, hogy összességében mint gondoltok Armin karakteréről?

 

Használd a ← → gombokat a böngészéshez!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here