Top 10 legjobb Johnny Depp Film

0
994

Top 10 legjobb Johnny Depp Film

 

Amíg a Trónok Harca szünetel el kell tölteni valamivel az időt. Lehet ezt akár a szabadban a Pokemon Go társaságában és lehet ezt akár otthon is a nagy képernyős tévé előtt egy nagyszerű film és némi popcorn társaságában is. Mivel az Johnny Depp nem csak hogy a világ egyik legismertebb színésze(aki még mellesleg nem kapott Oscar díjat :-?? ) de ráadásul a mi egyik kedvenc színészünk is, ígyhát adta magát a téma és elhoztuk nektek a top 10 legjobb Johnny Depp Film -et.

cry baby johnny depp

10. Cry Baby (1990) -nem, itt még nem fordították le a filmcímeket magyarra

A sereghajtónk a 90es évek elején készült Cry Baby melyben Johnny Depp a baltimore-i ifjak bőrzsekis táborát vezeti Wade szerepében. Baltimoreban a bőrdzsekiseken kívűl a jólfésült gazdag gyerekek alkotják a másik tábort. Igazi Capulet – Montague felállás melyből végül egy Rómeó és Júlia történet alakul. Ez Johnny Depp első nagy szerepe a 21st Jump Street sorozat után!

IMDB értékelés 6.5/10

9. Alice Csodaországban (2010)

alice csodaorszagban legjobb filmek

Johnny Depp toplistánkon a következő film nem más mint a gyerekek körében nagyon népszerűvé vált Alice Csodaországban melynek legújabb része idén 2016 baj jelenik meg az Alice Tükörországban. Ebben a filmben Mad Hatter azaz a magyar történetben a Bolondos Kalapos szerepében láthatjuk kedvenc színészünket ahol ismét bebizonyítja, hogy ha maszkról illetve extrém sminkről van szó akkor ő a legmegfelelőbb színész a viseletére. Ez a mozialkotás Tim Burton rendezővel Johnny Depp hetedik közös munkája. Bár a film a gyerekek körében nagyobb sikert aratott mint a kritikusok szemében, az alakításáért Deppet Golden Globe ra is jelölték.

IMDB értékelés 6.5/10

8. Félelem és reszketés Las Vegasban(1998)

A következő alkotás sem van fent a Top 10 legjobb Johnny Depp Film listánkon, ugyanis a Félelem és Reszketés Las Vegasban egy olyan film amely igazán a főszereplő alakításán múlt. A Hunter Thompson kábítószer-rajongó és úttörő ujságírő önéletrajzán alapul. Ez is, mint Johnny Depp megannyi jó filmje kultuszfilmmé vált így rendszeresen találkozhatunk a Depp által megformált Raoul Duke cosplayyel, fanarttal, stb.
Top 10 legjobb Johnny Depp Film

A forgatás előtt főszereplőnk rengeteg időt töltött magával Thompsonnal hogy igazán átérezhesse a karakterét. Úgy tűnik nem hiába, ugyanis a film kassza siker lett és soha nem felejtjük el a Raoul Duke szájából folyton kilógó pipát.

IMDB értékelés 7.7/10

7. Karib Tenger Kalózai: Fekete Gyöngy átka(2003)

A mai napig Johnny Deppet talán a Karib Tenger Kalózai sorozatbeli alakításáért ismerik a legjobban. Máig terjengenek belőle a részletek vicces videók formájában. A mai napig árulnak Karib Tenger Kalózai kulcstartót, táskát, tolttartót, vízállóütvefúrógépet stb. Talán ez Johnny Depp legismertebb karaktere ezért mindenképp szerepelnie kell a Legjobb Johnny Depp filmek listánkon. Jack Sparrow kapitányt igazán életre keltette kedvenc színészünk és egy igazán nagyszerű kalóz kalandot élhettünk át mellette. Talán ez az a film ami miatt egy adott pillanatban minden gyerek(legalábbis nagyon sok), kalóz akar lenni. Noha reméljük senki nem szokott rá a Rumra csakhogy Jack Sparrow kapitányt utánozza.

jack sparrow legjobb filmek

Jhonny Depp fogta ezt a klasszikus, piás kalóz anti-hős szerepet és egy olyan karaktert alakított ki belőle, aki ugyan legalább annyira bugyuta és ütődőtt amennyire sármos ész szerethető, amellyel szemben a néző teljes szimpátiát érezhet és talán azonosulni is tud vele.

A kalóz franchrise azóta is növekedik, sőt 2017 ben egy új filmet is ígértek nekünk, amit izgatottan várunk és reméljük lessz annyira jó hogy felkerüljön toplistánkra.

 

IMDB értékelés 8.1/10

6. Betépve(2001)

Ez a film egy könyv adaptációja ugyanezzel a címmel, melyben egy drogcsempész történetét követhetjük végig a 70-es évek végén. Annak ellenére hogy a film igazi kasszasiker lett, a kritikusokat nagyon megosztotta. Személy szerint én ezt a filmet ajánlanám a legjobban, hogyha azon gondolkodsz hogy megnézd valamelyik filmet erről a listáról, mert szerintem a Johnny Depp által alakított George al nagyon könnyen azonosul a néző és igazán izgalmas egy drogcsempész sztoriját végigkövetni, ahogy legalulról kezdi pénz nélkül és hogy hová sodorja az élet, amint egyre több vagyona lesz. Kicsit hasonlít egy másik “Oscar díjas” filmre a Wall Street Farkasára.

betepve depp legjobb filmjei

Ez is mármár kultuszfilmnek számít. Úgymond igazi betépős film.

Nézzétek meg! Nem viccelek! Tényleg marhajó!

IMDB értékelés 7.6/10

6. Én, Pán Péter(2004)

Nem tudom hogy hogyan is írhatnám le ezt az alkotást, anélkül hogy bármint is elspoilereznék, ugyanis sokkal jobb ha ez ember maga jön rá hogy miről is szól ez a film. Meg adom tehát az esélyt hogy gyorsan letöltsétek ezt a csodálatos filmet. Nem hiába került fel ez az alkotás is a Top 10 legjobb Johnny Depp Film listánkba. Ha itt még nem vagytok eléggé meggyőzve, akkor talán ez meg fog:

IMDB értékelés 7.6/10

[SPOILER]Az Én, Pán Péter J.M. Barrie ről szól, illetve az ő barátságáról egy családdal akik megihlették őt hogy megírja a Pán Pétert. Talán jogosan mondhatjuk azt, hogy ezt a filmet is Johnny Depp alakítása tette tökéletessé, ugyanis főszereplőnknek hála teljesen bele tudjuk magunkat élni Sir Jame Matthew Barrie bőrébe és végigkövethejük az alkotási folyamatot!

716_FindingNeverland_Catalog_Poster_Apprjohnny depp pan peter

5. Transzcendens(2014)

Egy igazán revolucionális, akciódús alkotás a traszcendens, ami azt a futurisztikus szituációt mutatja be, amelyben a a technológia odáig fejlődött hogy sikerül az emberi tudatot feltölteni egy számítógépre ezáltal létrehozva egy olyan – akár mesterséges intelligenciának is modható – teremtményt amely öntudattal rendelkezik. A filmben Will Caster szerepét játsza Johnny Depp  és egy olyan lehetséges jövőképet mutat be, melyben a virtuális intelligencia, miután magába szívta az interneten megtalálható összes tudást, olyan “megvilágosodott” lénnyé válik, akinek már nem igazán számít a szabad akarat és a nagyobb jó érdekében átveszi lassan az irányítást az emberek felett.

johnny depp transzcendens

A film nagyon elgondolkodtató, hiszen a mesterséges itelligencia már inkább tudományos kérdés mint sci-fi, ugyanis jelen pillanatban is rengeteg cég fogalkozik a témával kisseb-nagyobb sikerekkel. Így tehát a transzcendens igen aktuális többek közt ezért is meg érdemli a pozíciót a Top 10 legjobb Johnny Depp Film film listán!

IMDB értékelés 6.3/10

 Nektek mi a kedvenc Johnny Depp filmetek? Írjátok le a kommentekben! 🙂

Top 5 legjobb Johnny Depp Film >>

 

Kövekező
Használd a ← → gombokat a böngészéshez!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here