Trónok harca 1. évad 2. rész online magyarul

Eddard Stark fiának súlyos sérülését mindenki balesetnek hiszi, így Észak őrzője, immár a Király Segítője, elindul két lányával – Sansa Stark, Arya Stark – a fővárosba, hogy elfoglalja pozícióját, míg felesége otthon marad sérült fiukkal. A lányok számára egy szomorú eset kapcsán hamar megmutatkozik a király örökösének – Joffrey Baratheon – valódi énje…

A birodalom határain túl újra találkozhatunk Daenerys Targaryen-nel, aki próbál rájönni, hogyan teheti elviselhetőbbé a nomád hadúr melletti életét. Már az első részben is láthattuk, hogy az erotika nem áll messze a sorozattól, Daenerys révén ez a szál ebben a részben is folytatódik. Daenerys Targaryen a nomádok között egy westerosi lovag személyében szövetségesre talál, illetve a nászajándékba kapott három sárkánytojás is feltűnik ebben a részben.

A Targaryen család címere nem véletlenül egy sárkányt ábrázol, a családhoz különleges módon kötődnek ezek a mágikus állatok, amik viszont az elbeszélések szerint már nagyon rég kihaltak. A sárkánytojások a Mások és az előző részben talált hat rémfarkas kölyök mellett egy újabb fantasy jellegű elemként tűnik fel és épül bele szinte észrevétlenül a sorozatba.

Eddard Stark fattyú fia, Havas Jon testvéreitől eltérő utat választ magának, a Fal őrzőihez szeretne csatlakozni, így északra indul. Vele tart a király feleségének az öccse, akit törpe termete miatt csak a Lannister házhoz fűződő rokoni szálak és éles esze tart életben. Tyrion Lannister rátermettsége és csípős nyelve révén sokak kedvencévé vált a sorozatban, ebben a részben még jobban megismerhetjük.

Rész indítása

Következő rész

Szólj hozzá!

komment

Használd a ← → gombokat a böngészéshez!