Új teória: Meera és Jon ikertestvérek?

0
3383

Új teória: Meera és Jon ikertestvérek?

Most, hogy kiderült, hogy Jon Snow valójában Targaryen, említést kell tennünk egy igen érdekes észrevételről. Csak az igazán szemfüleseknek tűnhetett fel a hasonlóság Meera Reed és Jon Snow között. Nézzétek csak meg a képet. Meerára képzeljetek egy szakállat, és máris megkapjátok Jont.
Na de hogy is van ez? Először is, Lyanna Starknak ikrei születtek. Egy reddittelő így képzelte el a jelenetet Lyanna és Ned között Bran visszatekintésében.

"Ígérd meg, Ned - mondta Lyanna elhaló hangon.
A nő szemei lassan becsukódtak, Ned pedig zokogni kezdett. Aztán felemelte a fejét, mert egy magas hangot hallott megszólalni az ágy végéből. Egy lánygyermek."

ned and lyanna

Tehát ha valóban így van, akkor még tovább tudjuk bogozni a szálakat. Daenerys nyilván nem lehet Jon ikertestvére, hiszen köztudott, hogy az édesanyja egy tomboló vihar alatt vesztette életét. Viszont Meera teljesen beleillik a képbe. Ahogy Bran visszatekintésében láthattuk, Ned megküzdött azért, hogy bejuthasson testvéréhez a toronyba. Emberei közül csak ő és Howland Reed élte túl a küzdelmet, vagyis Meera "apja".

ned and howland fight 2

A bizonyítékok magukért beszélnek. Először is a kinézetük a legnagyobb árulkodó jel. Tényleg nagyon hasonlítanak. Ezután megemlítendő az a tény is, hogy Meera és Jon egykorúak. A könyv szerint mindketten 15 évesek, születési évük pedig 283, ugyanaz az év, amikorra Lyanna halálát is teszik. A könyvben a szerző, George R. R. Martin említi, hogy Meera 16 éves lett, míg Jon kora a semmibe vész. Talán azért, hogy ne vegyük észre az összefüggéseket? Cseles.

Ha mindez igaz, akkor megtaláltuk a sárkány harmadik fejét. Talán ő az a kiválasztott, akit Melissandre megjövendölt, aki majd megmenti őket a Másoktól.

meera white walkers

Egyszer Sir Rodrick azt mondta Brannek, hogy Howland Reed az apja egyik legjobb barátja volt egykor. Brannek erről beugrott, hogy bár az apja levelezik vele, emberei és ő sem jöttek soha Deresbe. Talán ő fogadta be a lánygyermeket, ő nevelte fel, s azért nem találkoztak, mert nem akarták, hogy Jon és Meera taláálkozzanak. Ráadásul Ned sosem mondta el feleségének, Catelyn Starknak az igazat, megőrizte húga titkát, és így saját családját is megvédte. Mit gondoltok, igaz lehet a teória?

Használd a ← → gombokat a böngészéshez!
MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here